My blog

My blog

Kék, vagy piros?

2021. május 16. - Kovács Andrea 71

matrix.jpg

 

„A Mátrix társrendezője, Lilly Wachowski végre megerősítette a rajongói elméletet, miszerint a filmeknek tényleg közük volt a transzneműséghez”.

 

Kék, vagy piros?

A pink szoknyába öltözött kisfiú, elégedetten nézte magát a tükörben. Hercegnő vagyok! -gondolta. Az életről nem sok tapasztalata volt, de legbelül valamit tudott. Bár nem tudta megmagyarázni mi az, de zsenge kora ellenére érezte egész életében. Valami baj van világával. Nem tudta mi az, csak azt hogy van. Mint egy „szilánk az agyában”.

A lány egy macskanő könnyedségével futott az utca sarkán lévő telefonfülkéhez. Testhezálló fekete ruhája ráfeszült izmaira, ahogy háztetőről háztetőre ugrált.

„Átjutott”. A négy egyforma férfi egyáltalán nem tűnt csalódottnak. Új célpontjuk volt.

 

A férfi a számítógép monitorján villogó szavakra ébredt. Ébren van, vagy álmodik?

Nem tudta, hogy miért van itt, miért nem tud aludni és miért ül minden éjjel a számítógép előtt. De ez az éjszaka más volt…

Kihalt utcán lépkedett gondolataiba merülve és észre sem vette, mikor eredt el az eső. Az égen villámok cikáztak és a kint tomboló elemek harca tökéletes összhangban volt belső világával. Gondolatai olyan helyre vezették el, amit még álmaiban sem nagyon látott. Omladozó falú lépcsőházban szelte a lépcsőket, bűzös patkánytetemek között. A kopott, kétszárnyú ajtó szinte magától nyílt ki előtte. Úgy érezte magát mint Alice, aki a nyúl üregébe esett.

„Akarod tudni mi is az a Mátrix?” A Mátrix mindenütt ott van, körülvesz minket. Most is, ebben a pillanatban is. Ezt látod, ha kinézel az ablakon, vagy ha munkába mész. Ez az a világ, amellyel eltakarják szemed elől az igazságot. Megkötözve születtél. Egy börtönben vagy, mint mindenki más.

De akarod-e tudni, hogy valóban csak a falat nézed és a fényben lévő világ falon tükröződő árnyképei alkotják a valóságot?

A reggeli kávé illata, a fák virágzása, a lenyugvó nap, ahogy vörösre festi a tájat és elmerül a tenger mélykék vízében csak illúzió?

Hogy a barátság, a szerelem, az anya ösztönös szeretete gyermeke iránt, csak egy érzelmi fájl?

Ha a kék kapszulát veszed be, felébredsz az ágyadban és azt hiszed, amit hinni akarsz. De ha a pirosat, maradsz Csodaországban és megtudod milyen mély a nyúl ürege. Szóval kapcsold be az övet Dorothy, mert Kansas nem létezik többé!

 

A pink szoknyás fiú férfivé érett -bár legbelül soha nem volt az - , majd a hormonok hatására nővé változott és maradt Csodaországban. Pillangó -szerű átalakulását a mások nem is oly csekély tábora éljenezte.

S az emberiség elhitte, hogy szimulált világunk csupán fikció.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://felicias71.blog.hu/api/trackback/id/tr7216561718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása